Igår var jag och tävlade lydnadsklass 1 i Oskarström med Ixi. Var lite orolig för ett av momenten, och det var apporteringen. Skulle Ixi ta apporten eller inte. De senaste dagarna har jag legat i hårdträning med henne i detta speciella moment, sedan jag upptäckte att hon istället för att ta apporten gjorde en frysmarkering med nosen på den. Det blir så när man kör även nosework, och jag har lärt in frysmarkering på föremål/doft i handen. Men hårdträningen hjälpte och vi fick nio poäng på momentet, med kommentaren tveksamt gripande. Resten av momenten gick också relativt bra. Lite slarv och sneda sättanden, men slutresultatet blev 179,5 poäng och en andraplats totalt. Detta var Ixis andra förstapris i ettan.

I lördags var jag också ute och tävlade. Då var det rallylydnad i Varberg. Det gick inte lika bra. Där får vi fortfarande vänta på det första godkända resultatet. Vi slutade på 64 p. Lite retligt. Mycket skyltar som är intressanta samt en matte som blev snurrig och gick lite fel. Vi får hoppas på bättre resultat nästa gång vi är ute och tävlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.