En liten uppdatering vad som hänt sedan sist jag skrev här.

Jag har börjat en noseworkkurs med Ixi. Hon kopplar rätt så bra vad hon ska göra, men tittar lite för mycket på mig. Hon måste lära sig jobba mer självständigt. Smilla har också fått prova utanför kursen. Inga större problem för henne att fatta vad hon ska göra. Håller även på att lära in liggmarkering på båda.

Lydnadskursen jag gått avslutades igår. Examen skulle vara en tävling helgen som gick, men eftersom Ixi löpte så kunde jag inte ställa upp. ” inställda lydnadsklass 1 tävlingar pga  löp.

Idag ska jag ut och spåra. Det blir blodspår för Smilla, vilket slags spår Ixi får har jag inte bestämt än.

2 thoughts on “Nosework”

  1. Vad kul med Nosework! Har precis börjat köra det med min äldre dvärgschnauzer. Bläddrade lite bakåt bland inläggen här, har det blivit någon mer WP träning sedan augusti? Tyckte hundarna det var kul?

  2. Nej. Det har varit lite dåligt med WP. Får ta tag idet. Nu när båda ändå har fina selar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.