Den 24/5 hade SSPK ett MT samt exteriörbeskrivning för sina raser på klubben i Falkenberg. Ixi var anmäld, och gick som första hund. Hon klarade den första lekdelen med godkänt resultat. Den andra delen med figurrad och skrammel dumpe och lite annat gick också bra. Såg inte själv hur hon fixade figurraden men testledaren talade om hur hon gjorde. Hon hade passerat den första figuren. Sedan stannade hon när hon såg alla de andra i figurraden och ville inte gå igenom. Gick tillbaka och gjorde sedan en kringgående förflyttning runt dom på utsidan. En fiffig liten tös 🙂 Den sociala lektanten var hon inte förtjust i, så hon blev utskälld. Dumpe och skrammel var inga problem, men den sista släden var otäck så där stod hon bakom mig. Skotten gick utan problem. Sedan var det en liten väntan under tiden de två domarna konfererade. Jag blev väldigt glad när en av domarna kom ut och sa att hon var godkänd med 359 p.

Lite senare var det dags för exteriörbedömning, och på den blev det också godkänt. Så nu kan Ixi ståta med titlen KORAD. Precis som mamma Smilla, Elestorps Amfora Veronica samt som morfar, Argentas Jeffersson 🙂

korade hundar
På bilden tillsammans med en dvärgschnauzer som också fixade det hela.

Protokollet finns under fliken Ixi i menyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.