De 2 senaste dagarna har tillbringats på Falkenbergs brukshundsklubb med utbildning i ”mera mentalkunskap” Gamla M3.an, Första dagen ägnades åt att gå igenom MH lite utförligare genom grupparbeten och praktiskt arbete som att bygga bana och studera hundar. Vi fick även använda protokollen och göra egna bedömningar som vi sedan gick igenom med kursledaren.  Mycket nyttigt. Nu vet man mer om vad beskrivaren tittar på. 🙂

Dag 2 fick vi gå igenom MT på samma sätt. Akki och Smilla fick vara med som 2 av provhundarna. Smilla fick gå en hel bana (förutom skott som vi slopade) och Akki fick gå 3 av momenten. Figurraden, socialgubben och släden. De 2 sistnämnda har han ju aldrig varit utsatt för tidigare så jag var väldigt spänd på vad han skulle göra. Socialgubben gick väldigt bra där gick han fram och hälsade, men vid släden så reagerade han lite mer. Backade och jag fick gå fram först. Men när han bara fick koll på vad det var så släppte spänningen. Figurraden gick han igen utan problem. Smilla för sin del har ju varit med tidigare så hon löste allt själv.

På kvällen så var det dags för viltspår med Ixi. Gick även det bra och i början av Juni är det dags för det avslutande provet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.